10/19/2007

Medyada Neler Oluyor?



26.07.2007



Çok zor dönem geçiriyoruz.Seçim,terör,ekonomide belirsizlik ki Türkel hocamın dediği gibi:

"Aba altından sopa gösteren sadece IMF mi? Askeri darbe paranoyasıyaratarak sosyal güvenlik, tarım, üniversitelerdeki 50/D uygulaması dadahil istihdamla ilgili yasalardaki her türlü antidemokratikleşmeyi masum gösterenlere ne demeli?Kolay gelsin Türkiye!






"Bu sözler ekonomik anlamda son dönemeçte durumumuzu ortaya koyuyor.Neyseki ben daha çok her zaman of çektiğimiz ekonomik sıkıntıdan bahsetmeyeceğim.






Gelinen süreçte hepimizin gördüğü bir savaş var aslında.Medya savaşı.Yöneten bizim seçtiğimiz kişilermi yoksa perde arkasında olanlar mı?Aslında çok perde arkasında da sayılmazlar ya.





Seçim yarışında siyaset içinde hiç alışık olmadığımız bölünmeler parçalanmalar yerine siyasi partiler arasında güç birliktelikleri yerini alıyor.Bu gelişmeleri sizi bilmiyorum ama ben hayretle izliyorum.






Sanırım yeniden koalisyonlu hükümetler dönemine yeni adımların ayakizleri bunlar.Asıl önemli olan terör saldırılarının ayyuka çıktığı şu günlerde, ekonomideki durgunluk, belirsizliklerin ve işsizliğin bir türlü önüne geçilemediği zamanda seçimlerde medya önüne nasıl bir plan program koyacak? Tercihler nasıl olacak?






Hangi medya grubu kiminle masaya oturup siyasi partiler arasındaki güç birlikteliği gibi onlarda bu yola girecek.Merakla bekliyoruz.Hatta başlamışlardır bile ne dersiniz?


Kürşat Ural


"bırak yaşamına şiir girsin"

No comments:

Öne Çıkan Yayın

My Greatest Passions: Literature, Poetry, and Art

  A lthough I am passionate about literature, art, and poetry, my wife is the biggest passion in  my life. In 1994, after I published the st...