1/08/2008

Bir İlana Yazılmış Yazı*

*Uzun zaman önce karaladığım bir yazı.
Çok param yok, ancak üniversite yıllarında da uğradığım Beyoğlu’nda ki hani hasır oturaklarda oturup yemek yenen dürümcü var ya. Orada yerim genellikle dışarı çıktığım zamanlar yemeğimi.

Aslında, yine üniversite yıllarında çıkardığım ve yayın yönetmenliğini yaptığım gazete ve derginin kağıt toplarını Cağaloğlu yokuşundan sırtımda matbaaya taşırken etraftaki kağıt kokusu ve o matbaa makinelerinin sesleri işledi içime ve beni yayıncılığa iten güç oldu hep.Çok kolay olarak gördüğüm reklamcılığın ise kapısından döndüm her seferinde.

Her zaman daha iyisi için zamana meydan okuyarak yaptığım çalışmalar genelde patronlarımı kızdırmıştır. Ancak işin sonunda gelen başarı ile yüzü gülen ve memnun olan yine patron olmuştur. Bir kaç defa alıp ceketimi çıkmışımdır oradan.

Alternatif dergi demişsiniz ya, aslında şu sıralar bütün hazırlıkları bitmiş, farklı sektör ve meslekte insanları bir araya getirerek içeriğini ve çalışmalarını bitirdiğim bir dergi projesi içerisindeyim. Bu dergiyi çıkartmak için Karadeniz tur organizasyonu yaparak kazanılacak parayla derginin masraflarını karşılayacak kadarda istekli ve hırslı birisiyim. Yakında e-dergi olarak yayında olacağız.

Orhan babayı severim. Çalıştığım müzik sektöründe durumun kötü olmasına rağmen hala Orhan babanın klasiklerine ve diğer albümlerine olan talebi ve siparişleri gördükçe de heyecanım daha da artıyor. Bu toplumun bireylerinin aynası olmasaydı üstüne boşuna yüksek lisans tezleri hazırlanmazdı sanırım. Değil mi? Çıkardığım gazetede ki on yıl önceydi Orhan Gencebay, müziği ve toplum üzerine yazıyı da yayımlamıştım ayrıca. Buda ona olan hayranlığımın bir ispatıdır ayrıca.

Mahalle bakkalı zor zamanlarda yetişirdi imdadımıza. Aslında hala öyle diyebilirim. Yine öğrencilik yıllarında kabarık veresiye defterimize rağmen yumurta, patates, makarna veren bakkalımızı hatırlattığı için de.

Yazdım bunları. Okuduğumda ilanınızı yazmalıyım dedim kendi kendime.
Kürşat Ural
"bırak yaşamına şiir girsin"

1 comment:

kitibil said...

Bu ilan nasıl bir ilandır ki sizi bunca etkilemiş ve bir yazı yazdırdıtmış emeklerinize yüreğinize sağlık

Öne Çıkan Yayın

My Greatest Passions: Literature, Poetry, and Art

  A lthough I am passionate about literature, art, and poetry, my wife is the biggest passion in  my life. In 1994, after I published the st...